kuinka lisätä viivoja Excelissä


Réponse 1:

Kysymyksessä kysytään, kuinka väliviiva lisätään Excelin soluun, joka sisältää 20-numeroisen luvun. Koska Excel tallentaa numeroita 15 numeron tarkkuudella, kaikki kyseisen pisteen oikealla puolella olevat numerot ovat merkityksettömiä, jos arvo tallennetaan numerona. "Merkityksettömällä" tarkoitan, että Excel korvaa nämä numerot nollilla tai muilla Excelin valitsemilla numeroilla pyyhkimällä pois numerot, jotka kirjoitit sinne alun perin.

Mistä tiedät, onko arvo tallennettu numerona vai tekstinä? Et voi sanoa katsomalla numeromuotoa. Hyödynnä sen sijaan Excelin perusperiaatetta, jonka mukaan solun lukumuodon muuttaminen ei muuta kyseiseen soluun tallennettua arvoa. Joten vaihda numeromuoto näyttämään kaksi desimaalia - jos näytettävä arvo muuttuu, se tallennetaan numerona. Jos se ei muutu, se tallennetaan tekstinä.

Koska kysymys koskee 20-numeroista numeroa, se on tallennettava tekstinä. Ja numeromuodon muuttaminen ei muuta sen ulkonäköä.


Kysymys on siis merkityksellinen vain, jos numero on tallennettu tekstinä.

TEXT-toiminto muuntaa luvun tekstiksi, joka on muotoiltu määrittämälläsi tavalla. Se on hieno puhelinnumeroille ja postinumeroille. Mutta koska se on suunniteltu toimimaan numeroiden kanssa, kaikista numeroista, jotka ovat yli 15, tulee merkityksetön. Tästä syystä vastaukset, jotka viittaavat yhden TEXT-toiminnon käyttämiseen, ovat väärät.

REPLACE-funktiosta ei ole hyötyä tässä kysymyksessä, koska se uhraa yhden tai useamman tekstinä tallennetun "numeron" numeron ja korvaa sen viivalla.

Olettaen, että "numero" on tallennettu tekstinä, voit lisätä viivoja käyttämällä raakavoiman kaavaa VASEN ja MID-funktioilla. Huomaa, että tällainen kaava jättää sinut toivomattomiin viivoihin lopussa, jos syötät sitä lyhyemmän luvun - joten pidä sitä vain 20-numeroisten "numeroiden" kohdalla.

= VASEN (A1,2) & "-" & MID (A1,3,2) & "-" & MID (A1,5,2) & "-" & KESKI (A1,7,2) & "-" & MID (A1,9,2) & "-" & MID (A1,11,2) & "-" & MID (A1,13,2) & "-" & MID (A1,15,2) & " - "& MID (A1,17,2) &" - ​​"& MID (A1,19,2)

Hieman joustavampi kaava 12, 16 tai 20 numeron luottokortti “numeroille” on:

= TEKSTI (VASEN (A1,12), "## - ## - ## - ## - ## - ##") & JOS (LEN (A1)> 12, "-" & TEKSTI (KESKI (A1,13, 4), "## - ##"), "") & JOS (LEN (A1)> 16, "-" & TEKSTI (MID (A1,17,4), "## - ##"), "")

Huomaa, että toinen kaava käyttää kolmea TEXT-funktiota. Se on ok, koska jokaista syötetään alle 15 numeroa.


Jos sinulla on Excel 2016 Office 365 -tilauksessa, voit käyttää paljon parempaa kaavaa:

= TEXTJOIN ("-", TOSI, HAKEMISTO (KESKI (A1, RIVI ($ 1: $ 10) * 2-1,2),))

TEXTJOIN-kaava toimii yhtä hyvin lyhyempien tekstinä tallennettujen "numeroiden" kuin pidempienkin kanssa


Réponse 2:

kyllä, mitä parikh sanoi, on oikein esimerkiksi: a2 sisältää numeron 112233, joka on sinun numerosi, käytä nyt kaavaa: = TEXT (A2, "00-00-00"), niin se palauttaa arvon 11–22–33


Réponse 3:

Kun olet valinnut tietyn solun merkki -merkin alkuun, voit lisätä haluamasi symbolit / toiminnot


Réponse 4:

Jos numero on A1 ja haluat numeron, jonka yhdysmerkki on B2 seitsemännen luvun jälkeen, käytä tätä kaavaa kohdassa B2: = VASEN (A1,7) & “-“ & OIKEA (A1,13)


Réponse 5:

Olisi auttanut, jos voisit antaa, miltä haluat vastauksesi näyttävän. Tässä on kuitenkin muutama ehdotus.

Oletetaan, että numero 11 on solussa A1.

Jos haluat jotain tällaista 11 → 1–1, käytä = REPLACE (A1,2,0, ”-”)

tai = TEKSTI (A1, ”# - #”)

Toivottavasti tämä auttaa.

Kiitos!

Myönnä ääntä, jos pidät tätä hyödyllisenä.