hoe je een minor aan een cv toevoegt


Réponse 1:

Natuurlijk.

Hoeveel minderjarigen heb je? Voor de meeste mensen is het maar een of twee. Als je, laten we zeggen, vijf of zes minderjarigen hebt, zou dat suggereren dat je een behoorlijk lange tijd op de universiteit hebt doorgebracht, zonder veel aandacht. Dat zou voor een recensent duidelijk zijn, of je nu de minderjarigen noemt of niet.

Je cv moet je totale educatieve achtergrond en je totale werkervaring laten zien. Kleine voorwerpen zouden slechts kort moeten worden vermeld; de recensent wil weten wat je hoofdopleiding en je belangrijkste werkervaringen zijn. En natuurlijk uw prestaties. Maar niet uw mening over hoe uitstekend u bent.

Vertel je hele verhaal, waarheidsgetrouw en eenvoudig. Recruiters belonen je daarvoor door je uit te nodigen voor een gesprek. Dan sta je in de rij om de baan in overweging te nemen.


Réponse 2:

U voegt het alleen toe als het relevant is voor de positie die u target.

Onthoud dat uw cv altijd moet zijn afgestemd op de functie waarnaar u solliciteert. Voeg informatie toe die relevant is voor de functie - irrelevante informatie en het hervatten van "fluff" zal meer kwaad dan goed doen.

Bijvoorbeeld: als u zich richt op een boekhoudfunctie op instapniveau bij een groot financieel bedrijf en een minor in financiën heeft, zou het nuttig zijn om deze op te nemen.

Het is ook iets dat u kunt benadrukken in uw begeleidende brief.

Hier is een voorbeeld van een minor op een cv:

Hierover schreven we een goed bericht met meer tips en voorbeelden:

Een minor op een cv plaatsen (voorbeelden) - ZipJob

Réponse 3:

Tenzij ze waarde toevoegen aan je cv en relevant zijn voor de functie waarnaar je solliciteert.

Uw cv moet beknopt zijn en gericht zijn op de baan waarnaar u solliciteert. Daarom moet alle informatie die erop wordt gegeven, kunnen aantonen hoe die specifieke vaardigheid, kennis of ervaring relevant is voor de functie. Al het andere is gewoon rommel en wervingsmanagers zullen geen tijd verspillen aan het wieden door alle nutteloze informatie om te zien of er iets van waarde op je cv staat. Ze zullen je cv meteen weggooien.


Réponse 4:

Hallo. Ja, zet je minderjarige (len) absoluut op je cv. Kleine studies zullen tijdens het wervingsproces vaak de ene kandidaat van de andere onderscheiden. EX:

Masters of Public Administration, (MPA), concentratie Health Services Management, minor Communications, University of Somewhere, Anywhere, VS

Bachelor of Arts (BA) Muziek, concentratie Compositie, bijvak Theater, Mills College, Someplace, VS.

Ik hoop dat dit helpt. Dank u!


Réponse 5:

Ik denk dat je dat kunt doen. Dat geeft wat extra informatie over je opleiding. Je cv moet tegelijkertijd pakkend en beknopt zijn. Dus als u niet zeker weet of u het voor 100% aankunt, kunt u beter specialisten zoals Supreme essay om hulp vragen. Succes!


Réponse 6:

Als het betrekking heeft op uw vakgebied, zou u dat moeten doen - vooral als u pas afgestudeerd bent. Als het niet verder gaat in het veld waarin u zich bevindt, is het puur een persoonlijke beslissing om het toe te voegen.